У Нідерландах політик пошив свою країну у дурні через українців

Нідерланди стали головним дурнем Європи, прийнявши дуже багато українців. Про це у соцмережі X (Twitter) написав лідер нідерландської «Партії свободи» Герт Вілдерс.

За його словами, українці їдуть до Нідерландів не через війну, а «заради безплатного житла, медицини та наших робочих місць». Такі коментарі політик надав виданню De Telegraaf.

За інформацією видання, центри прийому біженців у Нідерландах вже переповнені. А заяви від українців продовжують надходити. Якщо на початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну війни за захистом у Нідерландах зверталися переважно українські жінки та діти, то з літа 2023 року картина змінилися. Подавати заяви на біженство почали переважно чоловіки.

«Вони приїжджають з Польщі та Португалії. В одному випадку навіть українці з Канади постукали в наші двері», – цитує видання чиновника.

Нідерланди, на відміну від сусідньої Німеччини, надають біженцям безкоштовне житло. Медицина у королівстві, включно з хірургічними операціями та стоматологічними послугами, безкоштовна для вісх, хто має право на проживання в Нідерландах. Українських біженців також приваблюють гарні умови для працевлаштування та більш високі у порівнянні з країнами південної та східної Європи зарплати.

Нагадаємо, Герт Вілдерс, лідер нідерландської ультраправої партії PVV (Партія свободи) виступає проти ісламу, імміграції та Євросоюзу. Він також наголошує, що Нідерланди не повинні надавати військову допомогу Україні, залишити собі свою зброю.

«Партія свободи» Вілдерса перемогла на позачергових парламентських виборах у листопаді 2023 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *