Нідерланди не проти розміщення військ НАТО в Україні

Нідерланди готові обговорювати можливість відправки військ НАТО в Україну, поки інші учасники Альянсу наввипередки відкидають таку можливість. Не бачить проблеми у відправці західних військ до України очільник Генштабу Нідерландів генерал Онно Ейхельсхайм, повідомляє NLTimes.

За словами генерала, щоб побачити, як найкраще підтримати Україну, необхідно тримати всі варіанти відкритими. Проте варіант з відправкою військ, на його думку, є крайній.

Він додав, що раніше таку можливість не розглядали. Проте це не є проблемою. Ініціатором має стати Україна, але вона не зверталася з проханням надати війська.

Очільник Генштабу Нідерландів вважає, якщо щось подібне станеться у майбутньому, країнам доведеться діяти сумісно. На його думку, було б дуже дивно, якби це зробила одна або дві країни. Скоріш за все, це буде НАТО, або альянс з 10-15 країн.

Про можливість відправлення західних військ в Україну сказав президент Франції Еммануель Макрон після пресконференції у Парижі за участю лідерів з понад 20 країн.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс не планує розгортати свої сили в Україні.

Наразі публічно відкинули можливості відправки своїх військ в Україну США та вісім країн ЕС. Проти ініціативи висловилася Польща, Чехія, Словаччина, Бельгія, Німеччина, Швеція, Італія, Іспанія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *