Україна уклала перший контракт з оборонним підприємством Швеції

Шведський виробник поставить продукцію, що дозволить покращити забезпечення ЗСУ та зміцнити їх боєздатність. Про це повідомили у Міноборони України.

За інформацією відомства, це перший прямий контракт між «Агенцією оборонних закупівель» Міноборони України та представником шведського ОПК. Договір було укладено під час візиту до Києва міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

Згідно з повідомленням, шлях до військового співробітництва двох країн розпочався у липні 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі. Тоді між «Адміністрацією оборонних матеріалів Швеції, FMV» та Міноборони України було укладено угоду про співпрацю. Цей контракт став першим кроком реалізації минулорічних домовленостей. Інші деталі договору не повідомляються.

За інформацією директорки «Агенції оборонних закупівель» Марини Безрукової, узгоджений зі Стокгольмом план дій також передбачає можливість підключитися до поточних шведських закупівель вже зараз .

У Міноборони впевнені, що співпраця з FMV посприяє прискоренню розбудови власної агенції та проведення закупівель на основі кращого європейського досвіду.

На минулому тижні уряд Швеції анонсував надання військової допомоги Україні вартістю 630 млн євро (7,1 млрд шведських крон). Пакет, зокрема містить, передачу Україні катерів, підводного озброєння та зенітних систем типу Robot 70.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *