У Бразилії відкрили кримінальну справу проти Ілона Маска, – Bloomberg

У Бразилії проводяться кримінальні розслідування відносно компанії Х (Twitter) та її власника Ілона Маска. Американського мільярдера звинувачують у «зловживанні економічною владою», пише Bloomberg.

Кримінальне розслідування проти Маска ініціював суддя Верховного суду Бразилії Александре де Мораес. У судовому документі, на який посилається видання, йдеться, що Маск «розпочав дезінформаційну кампанію» на соціальній платформі Х. Соцмережа, що є власністю американського мільярдера, зловживає економічною владою з метою «незаконного впливу на громадськість».

Це не перше кримінальне провадження у Бразилії, в якому фігурує Ілон Маск. Раніше його долучали до справи відносно антидемократичних дій так званих «цифрових ополченців». За результатами цього розслідування суд постановив заблокувати низку «певних популярних у Бразилії» Х-акаунтів.

Рішення було виконано, що надзвичайно обурило американського мільярдера. Він у своєму Х-акаунті заявив, що не підкориться, і всі накладені обмеження буде знято.

Хоча імені судді, що ухвалив це рішення, ані Маск, ані Х не назвали, мільярдер на соцплатформі декілька разів кидався зі звинуваченнями на адресу Александре де Мораеса. Як пише видання, протягом вихідних 6-7 квітня Маск опублікував декілька коментарів, в яких звинувачував суддю Мораеса в зраді конституції і закликав до його імпічменту.

Тепер суд у Бразилії перевірить, чи перешкоджав Ілон Маск здійсненню правосуддя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *