Путін погрожує ядерними ударами, якщо війська НАТО будуть в Україні

Президент РФ Володимир Путін попередив про можливість нанесення ядерних ударів про країнам Заходу і відповідно, до «знищення цивілізації». Такі погрози російський диктатор озвучив 29 лютого під час послання Федеральним зборам у четвер, 29 лютого, коментуючи ідею направити західні війська в Україну.

За словами Путіна, у Росії пам’ятають про долю інтервентів, які колись «направляли контингенти на територію нашої країни». І додав, що наслідки для можливих інтервентів можуть бути набагато трагічнішими. Оскільки у Росії «є зброя, яка може вражати цілі на їхній території».

«Все, що вони вигадують зараз, чим лякають увесь світ, що це реально загрожує конфліктом з використанням ядерної зброї – а значить, знищенням цивілізації.», – сказав Володимир Путін.

Про можливість розміщення військ НАТО в Україні заявив президент Франції Емманюель Макрон після конференції в Парижі за участю лідерів понад 20 західних країн.

У відповідь Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс не планує розгортати свої військові сили в Україні. З аналогічними заявами наввипередки виступила більшість лідерів країн-учасниць НАТО. Серед них – США, Канада, Польща, Бельгія, Німеччина, Іспанія, Італія, Болгарія.

У Латвії  повідомили, що не проти оприлюдненої Макроном пропозиції. У Нідерландах і Литві вважають її гідної уваги.

Після заяви французького президента у світі активи взувалися зусилля по пошуку шляхів припинення війни в Україні. В Китаї та Туреччині заявили про створення платформ для мирного рішення цього військового конфлікту. В Австрії впевнені, що для припинення війни Захід повинен активніше залучати Індію та Китай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *