Столтенберг обговорюватиме підтримку України з конгресменами США

Єнс Столтенберг. Фото: censor.net

Генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив свою зустріч з конгресменами США для обговорення підтримки України. Про це він заявив на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Про це пише “Європейська правда”.

Це стає важливим етапом в українській кризі, коли міжнародні лідери обговорюють стратегії та заходи, необхідні для гарантування безпеки України та збереження міжнародного порядку.

Столтенберг підкреслив важливість продовження підтримки України з боку членів НАТО, зокрема Сполучених Штатів. Він застерігає, що перемога Путіна в Україні не тільки буде трагедією для українців, але й може зробити світ небезпечнішім. Це може стати прецедентом для інших авторитарних лідерів, таких країн як КНДР, Іран та Китай, щоб вони також використовували силу для досягнення своїх цілей.

Столтенберг підкреслив успіхи України на полі бою, особливо завдяки отриманню військової допомоги від союзників. що сприяло значним втратам російським збройним силам та відступленню Чорноморського флоту РФ. Це відкрило для України можливість експорту зерна та інших товарів морем.

Генсек НАТО закликає не недооцінювати досягнень українців. Як підкреслив Єнс Столтенберг, надання додаткової військової допомоги є вирішальним для перемоги на фронті та переконання Путіна, що йому не вдасться перемогти на полі бою.

Блінкен також висловив занепокоєння стосовно припинення поставок допомоги США для Україні. Він підкреслив, що це вже має вплив на ситуацію на полі бою й закликав до швидкого ухвалення рішення щодо надання додаткової допомоги, оскільки наступні місяці можуть бути критичними.

Нагадаємо, раніше очільник укранського МЗС Дмитро Кулеба виразив упевненість, що Конгрес США схвалить додаткове фінансування для України, попри розбіжності між партіями. Твердження про необхідність швидкого прийняття рішення про допомогу підкреслюється і помічниками американського президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *