Уряд планує ввести військовий збір для ФОП, – Гетманцев

Данило Гетманцев. Фото: УНІАН

У березні до Верховної Ради має надійти урядовий законопроєкт з пропозиціями відносно збільшення надходжень до держбюджету. Проект передбачає додаткові фінансові навантаження для громадян, зокрема, збільшення військового збору. Про це повідомив глава фінансового комітету ВР Данило Гетманцев, пише «Слово і діло».

Нардеп розповів, що наразі Мінфін розглядає декілька джерел поповнення держбюджету. Серед них – збільшення військового збору, запровадження військового збору для ФОП, для юридичних платників єдиного податку, для певних видів операцій з нерухомим майном та ювелірними виробами.

За словами Гетманцева, таким чином планується забезпечити додаткові надходження до держбюджету у розмірі 44 млрд грн.

Про які саме суми та відсотки йдеться, Данило Гетманцев не уточнив. Додав, що це законопроєкт Кабміну, який у поточному місяці очікують у парламенті.

Напередодні, 4 березня, прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін очікує масштабна оптимізація, під час якої кількість міністерств буде скорочено на третину. Реорганізацію проведуть у рамках створення Центру уряду.

Про необхідність скорочення Кабміну через брак коштів у держбюджеті під час пресконференції 25 лютого казав президент України Володимир Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *