Прем’єрка Італії проти ударів по території РФ західною зброєю

В італійському уряді не згодні з заявою генсека НАТО Єнса Столтенберга про необхідність надати Україні можливість бити з західної зброї по території РФ. Прем’єрка Італії Джорджа Мелоні заявила про необхідність бути обачними, повідомляє ANSA.

За словами очільниці італійського уряду, НАТО не має подавати сигнал про поступки. Йдеться про вимогу країн Альянсу до Києва не застосовувати отриману від західних партнерів зброю для ударів по Росії.

«Але було багато сумнівних заяв. Я раджу бути обачнішими», – сказала Джорджа Мелоні.

Видання відзначає, що віце-прем’єр і міністр транспорту Маттео Сальвіні висловився ще більш категорично. Урядовець впевнений, що Єнс Столтенберг не може говорити за них. На переконання Сальвіні, генсек НАТО тепер має «просити вибачення, виправитися або піти у відставку».

Нагадаємо, в інтерв’ю Economist генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що країни-члени Альянсу мають розглянути можливість зняття обмежень щодо використання західної зброї для ударів по Росії. За словами Столтенберга, це важливо зараз, коли росіяни знов намагаються окупувати Харківську область. А українці через заборону партнерів позбавлені можливості на адекватний захист.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *