Залужний отримає нову посаду

Ексголовнокомандувача Валерія Залужного призначено послом України у Великій Британії. Про це повідомляє МЗС України.

У відомстві зазначили, що направили британській стороні відповідний запит на агреман (попередня згода однієї держави на призначення певної особи як глави диппредставництва іншої держави – Ред).

7 березня кандидатуру 50-річного Валерія Залужного на посаду посла України в Великий Британії було погоджено президентом Володимиром Зеленським. За словами президента, генерал Валерій Залужний після відставки бачив себе саме на дипломатичному напрямку.

Зараз президент тільки погодив його кандидатуру, указу про призначення ще немає.

Зеленський відправив головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного у відставку 8 лютого. Наступного дня президент призначив на цю посаду командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського.

Посада посла України у Великій Британії, яку раніше обіймав Володимир Пристайко залишалася вакантною з липня 20223 року.

Призначення Валерія Залужного на цю посаду не слід розглядати, як почесне заслання для генерала. Так вважає військовий експерт, офіцер Армії Оборони Ізраїлю Ігаль Левін.

За його словами, Залужний популярна фігура у Великій Британії. «Рупором» генерала стали не українські ЗМІ, а британський The Economist. Саме цьому виданню Залужний дав кілька ключових інтерв’ю, які визначали порядок денний війни України проти РФ, підкреслив Ігаль Левін.

Він додав, що у ексголовнокомандувача дружні відносини з главою Генштабу Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіном

«Досвід Залужного буде корисний і Україні, і Великій Британії. Це однозначний win-win.», – резюмував експерт.

Він також відзначив, що Залужний з його авторитетом легко міг відмовитися від цього призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *