Глава Пентагону висловився проти атак по російських НПЗ

Ллойд Остін. Фото: REUTERS

На тлі зволікання з наданням допомоги Україні в США все голосніше висловлюють своє незадоволення успішними атаками українських дронів по об’єктах російського нафтопереробного сектору. Як пише Bloomberg, проти таких ударів висловився міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін.

Як пише видання, ситуацію з ударами про російських НПЗ глава Пентагону прокоментував у вівторок, 9 квітня, на засіданні сенатського комітету з питань збройних сил.

«Ці удари можуть мати зворотній ефект з точки зору глобальної енергетичної ситуації», – сказав міністр.

На його переконання, Україна має сконцентрувати зусилля на військових цілях.

Під час засідання Ллойд Остін також закликав Конгрес підтримати рішення про надання військової допомоги Україні.

Як пише Bloomberg, останнім часом почастішали удари українськими безпілотниками по об’єктах в глибині Росії. Відзначається, що виводячи з ладу російські НПЗ, Київ прагне вирішити щонайменше два завдання. Зменшити обсяги палива для російської військової машини. І водночас скоротити доходи від експорту, які Кремль спрямовує на фінансування війни.

Нагадаємо, інформація про те, що Вашингтон закликав військо-політичне керівництво України припинити атаки по російських НПЗ з’явилася у ЗМІ 22 березня.

На прохання журналістів прокоментувати цю інформацію спікер Держдепу США Метью Міллер сказав, що Сполучені Штати ніколи не заохочували і не підтримували нанесення ударів Україною за межами її території.

Зі схожою заявою 2 квітня виступив у Парижі Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *