Держдеп оприлюднив своє ставлення до ударів України по російських НПЗ

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер. Фото: "Голос Америки"

Речник Держдепу Метью Міллер прокоментував інформацію про те, що Вашингтон начебто просив Київ припинити атаки на об’єкти нафтопереробної промисловості РФ.

Відповідаючи на питання журналістів, чи відповідає ця інформація дійсності, Міллер зауважив, що позиція Держдепу з цього приводу давно відома українській владі. Її суть в тому, що США «не заохочують і не підтримують Україну у завданні ударів за межами її власної території».

Речник Джерждепу на став коментувати, чи обговорювалися атаки по російських НПЗ між представниками американської та української влади.

За інформацією голови СБУ Василя Малюка, українці здійснили 13 успішних атак на російські НПЗ. Через удари українськими дронами РФ втратила приблизно 12% власного нафтопереробного сектору. Прибутки від експорту нафтопродуктів складають третину російського держбюджету.

З 1 березня російська влада припинила поставки бензину за кордон.

Нафтопереробні заводі РФ є законною ціллю України. Так вважає екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес. Но його думку, пропозиція Вашингтона Києву не чіпати російські НПЗ є жахливою. Генерал також порадив союзникам України примусити хвилюватися Кремль замість того, щоб витрачати час на хвилювання з приводу того, що може зробити Росія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *