Польща та НАТО обговорили інцидент з російською ракетою

Посилення безпеки авіапростору Польщі та союзників по Альянсу обговорювалася під час телефонної розмови очільника польського Радослава Сікорського та Генсека НАТО Єнса Столтенберга. Про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства Польщі.

Згідно з повідомленням, Єнса Столтенберга ознайомили з подробицями вторгнення російської ракети у повітряний простір Польщі у ніч на 24 березня. Також було названо «процедури, розпочаті в цьому контексті».

За словами Радослава Сікорського, це не перший випадок, коли Росія, яка розв’язала агресивну війну проти Україні, загрожує безпеці країнам – учасницям НАТО.

Повідомляється, що співрозмовники також обговорювали засоби посилення безпеки авіапростору Польщі та її союзників.

Під час спілкування також було розглянуто питання підготовки до ювілейного, 75-річного саміту НАТО, який відбудеться у липні цього року у Вашингтоні. У рамках підготовки до заходу має відбутися зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

Нагадаємо, під час російської ракетної атаки у ніч на 24 березня, один з боєприпасів залетів в Україну з боку Польщі. Над територією Польщі ракета знаходилася 39 секунд, за нею спостерігали радари. Також у повітря піднялися дві пари винищувачів F-16. Однак наказу знищити порушницю не було надано.

За словами очільника Генштабу Збройних сил Польщі Вєслава Кукули, ймовірно, це була ракета Х-101. Кукула не виключає, що захід ракети у повітряний простір країни НАТО був свідомою провокацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *