Кожен агресор має боятися лави підсудних у Гаазі, – Зеленський

Сумісна робота заради встановлення справедливості передбачає покарання всіх винних в агресії Росії проти України: від військово-політичного керівництва РФ до пересічних виконавців. Про це сказав президент Володимир Зеленський у звернені до учасників ІІ міжнародної конференції «Відновлення справедливості для України», яка розпочалася 2 квітня в Гаазі.

За словами президента, рух до надійного миру можливий з встановленням справедливості.

«Кожен потенційний агресор повинен знати, що на нього чекає, якщо він зруйнує мир», – сказав Володимир Зеленський.

На його переконання, кожен, хто руйнує мир, має боятися опинитися на лаві підсудних у Гаазі.

Президент нагадав, що в ці дні два роки тому українські сили звільнили від російських окупантів місто Бучу під Києвом.

Невеличке містечко на Київщини стало символом нелюдської жорсткості, яку виявили російські військові до мирних українців. Досі не опізнано декілька десятків закатованих росіянами мешканців Бучі.

Президент наголосив, що братські могили знайдено у багатьох, звільнених від російських окупантів українських містах та селах.

Тож посіяне росіянами зло, за словами Зеленського, має програти фізично, у реальності, на полі битви. І програти так, щоб це було переконливо для людських сердець.

«Щоб кожен, хто потім прийде у російську владу після Путіна знав, що справедливість міцніша за мури Кремля», – підкреслив український лідер.

Досягти цього, за його словами, можливо сумісними зусиллями. Він подякував всім країнам, лідерам, громадським діячам і міжнародним організаціям, хто допомагає відновлювати справедливість. Особливо він відзначив зусилля Нідерландів у просуванні ідеї спецтрибуналу для Росії за розв’язану нею агресію проти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *