ЗМІ: Майк Джонсон проштовхує газову схему в закон про допомогу Україні

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон просуває нову ініціативу, пов’язану з законопроєктом про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Схема стосується поставок американського природного газу за кордон, пише Politico.

Сутність ідеї Джонсона – пов’язати надання допомоги іншим державам з відновленням експорту природного газу, призупинене за рішенням адміністрації президента Джо Байдена.

Як пише видання, інновації, здатні підірвати «кліматичний порядок денний Байдена», надають перевагу республіканцям. Вони зможуть заявити, що домоглися поступки з боку адміністрації президента-демократа.

Зростання поставок американського природного газу за кордон також надає можливість республіканцям стверджувати, що вони досягли прогресу у протистоянні з РФ.

Співрозмовники видання сумніваються, що газова схема Майка Джонсона, попри плюси матиме успіх серед представників Республіканської партії.

Відзначається, що для однопартійців спікера-республіканця захист кордонів є першочерговим завданням. А відновлення експорту газу є не достатньо привабливим призом.

Раніше Майк Джонсон анонсував можливість надання допомоги у кредит. В адміністрації президента США у відповідь на цю ідею порадили спікеру виконати свій обов’язок і якнайшвидше винести на голосування у Палаті представників вже схвалений Сенатом законопроєкт про допомогу Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *