Макрон домовлятиметься з Сі про перемир’я в Україні на час Олімпіади

Емманюель Макрон. Фото: AP

Президент Франції Емманюєль Макрон пообіцяв докласти зусиль для встановлення «олімпійського перемир’я» у ключових поточних конфліктах – в Україні та Газі. Про свої миротворчі наміри французький лідер повідомив в інтерв’ю RMC і BFMTV.

Політик відзначив, що під час Олімпійських ігор, які цього року відбудуться у Парижі, Франція має показати «своє найкраще обличчя».

Макрон запевнив, що французькі силовики докладають максимум зусиль, щоб максимально убезпечити спортивний захід від терористичних загроз. За його словами, задля безпеки церемонії відкриття та проведення змагань правоохоронці мобілізовані «на винятковому рівні».

Президент відзначив, що під час заходу силовики перевірятимуть усіх туристів та відвідувачів. Для нівелювання потенційних загроз на церемонії відкриття та закриття Олімпіади розроблено «план Б» і навіть «план В».

Французький лідер також висловив сподівання «знайти шлях до миру» на Близькому Сході. Для цього, на переконання Макрона слід діяти за двома напрямками. З одного боку «переконати Ізраїль» не загострювати ситуацію. З іншого – «ізолювати» Іран.

Президент Франції також додав, що докладатиме зусиль, щоб на час Олімпіади, було припинено вогонь в Україні.

Для досягнення вказаної мети Емманюєль Макрон планує залучити іноземних лідерів. Серед яких – очільник Китаю Сі Цзіньпінь, який наприкінці травня має здійснити візит до Франції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *