Прем’єр Швеції не обговорюватиме з Угорщиною вступ до НАТО

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. Фото: Facebook політика

Шведський прем’єр-міністр Ульф Крістерссон заявив, що не обговорюватиме вступ до НАТО з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Про це повідомляє Euractiv.

За кілька днів до цього очільник угорського уряду запросив Крістерссона до Будапешта. Метою розмови Орбан окреслив розмову про вступ Швеції до НАТО. Голова уряду Швеції прийняв запрошення, проте заявив, що зустріч на саміті ЄС, який відбудеться 1 лютого, була б більш змістовною.

“Я радий поїхати до Будапешта… Нам є про що поговорити… Але ми не ведемо переговори про членство в НАТО, про це немає переговорів”, – наголосив Крістерссон.

Чиновник розглядає можливість обговорення ефективної співпраці як членів Альянсу, проте для такої поїздки слід підшукати вдалу дату: 

“Нам потрібно знайти дату для цього, такі речі зазвичай не робляться поспішно. Я підозрюю, що його календар, як і мій, досить заповнений”.

До слова, за кілька днів до запрошення Крістерссона, Угорщина критикувала Швецію. Проте Орбан у телефонній розмові з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом усе ж висловив підтримку членства Швеції в альянсі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *