США пояснили, чому не збиватимуть ракети над Україною, як в Ізраїлі

Радник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу 15 квітня назвав причини, за якими американські військові не можуть збивати повітряні цілі у небі над Україною так, як вони це робили в Ізраїлі.

За словами Джона Кірбі, в Україні та Ізраїлі «різні конфлікти, різний повітряний простір, різна картина загроз».

Радник додав, що з початку широкомасштабного вторгнення американська влада зосередилась на наданні Києву військової допомоги, а не на участі у розв’язаній РФ війні проти України.

Як зауважив чиновник, ще понад два роки тому президент Джо Байден «чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати не будуть стороною конфлікту».

Водночас Джон Кірбі відзначив, що зараз США через відсутність додаткового фінансування не здатні забезпечити Україну інструментами захисту. Після цього він повторив вже традиційний заклик якнайшвидше «ухвалити той двопартійний законопроєкт, який вже підтримав Сенат».

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 квітня з території Ірану та Ємену по Ізраїлю випустили близько 350 безпілотників і ракет. Іранську атаку Ізраїлю допомогли збивати союзники – США, Велика Британія та Франція. Сумісними зусиллями вони збили 99% повітряних цілей. Частину ракет і дронів американські військові знищили на території Ємену ще до запуску боєприпасів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *