Облік військового майна електронно – зміни в наказі

Ілюстративне фото. Фото: ДМ

Міністерство оборони впроваджує електронні журнали, чим суттєво спрощує ведення військового обліку майна для командирів, проте деякі документи все ж залишать в паперовому варіанті. Про це повідомляє Міноборони.

Зміни внесено до наказу щодо інструкції ведення обліку військового майна. Наразі близько 50-80% свого часу командир вимушений витратити на бюрократичну частину. Такі нововведення дозволяють зменшити об’єм паперової документації.

Командири матимуть змогу вести реєстр лише в електронному журналі на майні, яке прийняте Міноборони в експлуатацію або допущене до дослідного використання. На сьогодні прикладом є програма SAP. Нею володіють 28 країн-членів НАТО.

До переходу можна скористатися Microsoft Office 365 без додаткового окремого дозволу. Проте тоді потрібно періодично підписувати підсумовану відомість при звірках.

На сьогодні первинні документи, а саме накладні, вимоги, акти та атестати залишають виключно в паперовому форматі, оскільки їх можуть задіювати при перевірках чи судових розслідуваннях.

У випадку виникнення запитань щодо відповідного указу та процесу переходу просять звертатися на телефонну лінію Міністерства оборони за номером 1512.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *