Сійярто: ми заблокуємо 1,5 млрд євро для України через «дискримінацію»

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив українську владу у «полюванні» на угорські компанії і пообіцяв заблокувати виділення 1,5 млрд євро для України. Як пише Index, таку заяву угорський міністр зробив на засіданні Ради ЄС із закордонних справ, що проходить у Люксембурзі.

За словами Сійярто, 1,5 млрд євро мають бути виділені з Європейського фонду миру на зброю для України. Однак Угорщина не погодиться з наданням цієї допомоги Києву, поки в Україні триватиме «дискримінація угорських компаній».

Як приклад начебто дискримінованих в Україні фірм Сійярто навів угорський ОTP-банк. Однак, на цьому «полювання на відьом» в Україні не припинилося, впевнений угорський урядовець. За його словами, українська влада має відкликати ліцензії на десятки препаратів угорської фармкомпанії Gedeon Richter.

Сійярто також підкреслив, що раніше Угорщина заблокувала пакет допомоги Україні на 500 млн євро.

Повідомляється, що під час прес-конференції у перерві засідання Ради ЄС Петер Сійярто заявив про можливість світової війни, до якої готуються у Євросоюзі через «критичну ситуацію в Україні».

Міністр також додав, що Угорщина перебуває під величезним тиском, який, на думку Сійярто, посилиться в найближчі місяці.

Нагадаємо, найбільший банк Угорщини ОTP-банк після широкомасштабного російського вторгнення продовжував працювати на території РФ та надавав послуги у так званих ДНР та ЛНР. За це Національне агентство запобігання корупції України внесло фінустанову до списку міжнародних спонсорів війни.

Звісно, що таке рішення викликало роздратування з боку угорської влади. Уряд Орбана, погрожуючи заблокувати виділення допомоги Україні, вимагав викреслити ОTP-банк з переліку.

Як повідомили у НАЗК, після того, як у фінустанові виконали свою частину домовленостей, ОTP-банк було викреснео зі списку міжнародних спонсорів війни . Транш у 500 млн євро для України досі блокується урядом Орбана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *