Ільхам Алієв вп’яте переміг на президентських виборах в Азербайджані

Чинний лідер Азербайджану Ільхам Алієв здобуває перемогу на позачергових президентських виборах. За його кандидатуру проголосували майже всі виборці — понад 90%, повідомляє “Інтерфакс-Азербайджан” з посиланням на голову Центрвиборчкому країни Мазахира Панахова.

За словами Мазахира Панахова, станом на ранок 8 лютого ЦВК обробив 93,35%.

За результатами підрахунку голосів, кандидатуру Ільхама Алієва підтримали 92,05% виборців. Його найближчим суперником був Захід Орудж, який не належав до жодної партії і набрав 2,19% голосів. Інші кандидати отримали менше 2%.

За інформацією ВВС, опозиційні партії фактично відмовилися від участі у дострокових виборах президента.

“Опоненти” Алієва – це провладні політики, які засідають у парламенті і ніколи не критикували президента. На дебатах вони, навпаки, його хвалили, зокрема за “відновлення територіальної цілісності”, – пише видання.

У дострокових виборах президента Азербайджану взяли участь майже 5 млн громадян, що склало 76,73% від загальної кількості виборців. Це було перше голосування за очільника держави після повернення Азербайджаном під свій контроль території Нагорного Карабаху.

Чергові президентські вибори мали відбутися в країні у 2025 році. За ініціативою Ільхама Алієва, їх перенесли на рік раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *