Буданов розповів, де росіяни підуть у наступ після Харківщини

Кирило Буданов. Фото: nv.ua

Сили оборони України протягом кількох днів стабілізують лінію фронту у Харківській області, де нещодавно російські військові здійснили прорив. Після цього слід очікувати нової атаки росіян, розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, наступний потужний наступ РФ слід очікувати у напрямку міста Суми. Цей обласний центр, розташований за 90 км на північному заході від Харкова, на початку широкомасштабного вторгнення вдалося захистити від російської окупації.

На переконання Буданова, метою російських атак є розпорошення доволі незначних українських резервів.

Очільник ГУР відзначив, що наразі українське командування проводить перегрупування сил, намагаючись зміцнити позиції на північному напрямку. Однак знайти резерви доволі складно.

«Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає», — сказав Кирило Буданов.

За його очікуваннями, протягом наступних 3-4 днів Силам оборони України вдасться укріпити свої лінії на Харківщині та стабілізувати фронт на цьому напрямку.

Нагадаємо, 10 травня російські окупанти відновили наступ у Харківській області. Ворогу вдалося захопити близько 10 сіл, розташованих у самісінькому прикордонні Харківщини. На думку українських військових, росіяни планували повторно окупувати місто Вовчанськ. Але це ворогу не вдалося.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, активні стрілецькі бої точаться на північних околицях Вовчанська.

З міста вивезли у безпечні місця понад 7 тис мирних мешканців. За різними оцінками, у Вовчанську перебуває ще близько двох сотень жителів.

На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, загострення військової ситуації у Харківській області частково спровоковано діями заходу. Партнери України, надаючи зброю, забороняли використовувати її для ударів по військових об’єктах та цілях на території РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *