На межі життя та смерті: Орбан про стан пораненого Фіцо

Стан важко пораненого внаслідок нападу прем’єра Словаччини Роберта Фіцо залишається критичним, він «перебуває на межі життя та смерті». Про це сказав очільник угорського уряду Віктор Орбан, повідомляє Reuters.

Прем’єр Угорщини сказав, що він всіма думками у Словаччині, переживає за країну та молиться за Фіцо.

Орбан очікує, що його важко поранений колега одужає та повернеться до роботи. Однак наразі стан словацького прем’єра, за словами Орбана, на межі життя та смерті.

Прем’єр Угорщини відзначив, що у разі одужання Фіцо ще декілька місяців не працюватиме. Це станеться напередодні виборів до Європарламенту, що відбудуться на початку червня.

На переконання Віктора Орбана, ці вибори вирішать не лише питання членів Європарламенту, але й разом з виборами в США можуть визначити хід війни і миру в Європі.

«У цій ситуації нам би дуже знадобився Роберт Фіцо і налаштована на мир Словаччина», – підкреслив угорський прем’єр.

Нагадаємо, 15 травня у місті Гандлава чоловік декілька разів вистрелив у прем’єра Словаччини Роберта Фіцо. Внаслідок стрілянини Фіцо отримав поранення та був госпіталізований до лікарні. Тут дві хірургічних бригади понад п’ять годин оперували пораненого.

16 травня лікарі дозволили нещодавно обраному президенту Словаччини Пітеру Пелегріні навідати Фіцо, повідомляє Aktuality. За словами Пелегріні, прем’єр у важкому стані, але у тямі, і навіть декілька хвилин поспілкувався з відвідувачем.

Стрілка було затримано на місці події. За інформацією ЗМІ Словаччини, вогонь з пістолета по Фіцо відкрив 71-річний Юрай Цинтула. Це доволі відомий словацький письменник.

В поліції персональні дані затриманого не оприлюднюють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *