Деякі країни вже тренують військових в Україні, – Каллас

Відрядження західних військових для тренування українських бійців в Україні не призведе до ескалації з боку Кремля. Такі навчання вже тривають, сказала прем’єрка Естонії Кая Каллас в коментарі Financial Times.

За словами Каї Каллас, є країни-партнери Києва, які на свій страх та ризик вже тренують українських військовослужбовців в Україні.

Прем’єрка Естонії впевнена, у що у разі атаки росіян по навчальному персоналу країн НАТО, автоматичної активації статті 5 про взаємну оборону не станеться. Тож страхи, що у разі нападу Росії доведеться давати збройну відповідь, на переконання Каллас, не мають за собою підстав.

Очільниця естонського уряду відзначила, що кремлівські пропагандисти постійно твердять, що Росія воює з НАТО. З огляду на це, на думку Каллас, партнерам Києва не слід побоюватися, що відправка західних інструкторів в Україну призведе до прямого зіткнення з РФ.

Прем‘єрка впевнена, якщо росіяни вирішать напасти, то вони це зроблять. І привід для цього агресору не потрібен.

Каллас також додала, що в Естонії для відправки своїх військових інструкторів в Україну потрібне схвалення парламенту. За словами прем’єрки, у публічному просторі триває дискусія. Однак наразі не можна нічого виключати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *