Удари по Росії: яке своє озброєння дозволила використовувати Німеччина

В німецькому уряді припускають, що Україна може використовувати надане Берліном озброєння для знищення російських літаків над територією РФ. Про це сказав глава ситуаційного центру по Україні при Міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг в інтерв’ю Tagesschau.

За словами Фройдінга, цілком можливо, що комплекси Patriot тепер також можуть бути використані в районі Харкова і над Росією.

«Ці системи ідеально підходять для боротьби з російськими літаками, які скидають страшні планерні бомби», – сказав чиновник.

Він додав, що тактичне використання цих комплексів є виключною відповідальністю ЗСУ. В уряді Німеччини впевнені, що українські військові, використовуючи Patriot, дотримуватимуться вимог міжнародного права та завдаватимуть удари з великою тактичною майстерністю.

Відзначимо, що Берлін частково зняв обмеження щодо ударів по Росії з наданої Києву німецької зброї, 31 травня. За інформацією DW, в німецькому уряді дозволили ЗСУ бити по військових об’єктах у РФ з самохідних гаубиць PzH2000 та РСЗВ Mars II.

Рішення було ухвалено на тлі нової спроби російських військ окупувати Харківську область. І після того, як США дозволили Україні вражати з американської зброї російські військові цілі, розташовані у РФ неподалік українського кордону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *