Вибори до Європарламенту: партія Орбана погіршила результати

Віктор Орбан. Фото: dnes.dir.bg

Партія Віктора Орбана «Фідес» попри лідерство на виборах до Європарламенту погіршила власні результати у порівнянні з попереднім кампаніями. Про це повідомляє Telex.

За результатами підрахунку 98,48% голосів, Орбанівський альянс «Фідес»–KDNP отримав підтримку 44,52%. Як відзначає АР, на попередніх виборах до Європарламенту у 2019 році, націоналістична політсила угорського прем’єра набрала 52%.

Видання припускає, що партія 61-річного Орбана цього разу може отримати 11 місць у Європарламенті. Це на два менше, ніж раніше. Загалом Угорщину у ЄП представлятиме 21 політик.

За інформацією Telex, опозиційна до чинного уряду політсила Петера Мадяра «Тиса» отримала 29,74% (7 мандатів).

Відзначається, що угорці брали активну участь у голосуванні, яку відбулося у неділю, 9 червня. Явка цього разу склала майже 60% у порівнянні з 43,4% на виборах до Євросоюзу у 2019 році.

За інформацією Європейської правди, 43-річний Петер Мадяр за фахом юрист та міжнародник. Раніше він був одним з гвинтиків владної вертикалі, створеної Орбаном, працював у Будапешті та Брюсселі. Зокрема, дбав про відносини офісу Віктора Орбана з Європарламентом. Наразі він є головним опонентом свого колишнього боса і не приховує, що планує обійняти посаду прем’єра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *