Естонія готова обговорювати відправку військових до України, – посол

Питання щодо відправки своїх військ до України готові розглянути в уряді Естонії, а в їхньому Міноборони вважають, що немає нічого неможливого. Про це сказала посол цієї країни Аннелі Кольк в інтерв’ю РБК- Україна.

За її словами, питання більш широкої залученості країн Заходу у відбиття російської агресії для Таллінна не є «червоною лінією».

«Ми сказали, що готові це обговорювати», – відзначила пані посол.

Вона додала, що Естонія сподівається на спільну позицію НАТО або Євросоюзу в цьому питанні.

«Наші лідери, я маю на увазі, особливо Міністерство оборони, вони це обговорюють, і нещодавно вони сказали, що для нас немає нічого неможливого», – сказала Аннелі Кольк.

Вона додала, що українські інструктори проходили підготовку в Естонії.

Нагадаємо, дискусію серед лідерів світової спільноти щодо відправки західних військ в Україну ініціював президент Франції Емманюель Макрон. У лютому цього року, після конференції у Парижі за участю глав держав ЄС він сказав, що під час заходу обговорювалася така можливість.

Заява Макрона спровокувала вибухову реакцію – переважна більшість країн наввипередки стала повідомляти, що не відправлятиме своїх солдатів до України.

Президент Франції, своєю чергою, не залишив цю тему в спокою. Він припустив, що французькі військові можуть бути розташовані в Одесі. Пізніше сказав, що сухопутні сили його країни будуть направлені до України, якщо росіянам вдасться зробити прорив лінії фронту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *