В’єтнам після візиту Путіна відвідав представник США: що обговорювали

Дипломати США та В’єтнаму обговорили шляхи розвитку стратегічного партнерства двох країн. Їх зустріч відбулася після візиту російського диктатора Володимира Путіна до цієї азійської країни, повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву в’єтнамського уряду.

21 червня відбулася зустріч помічника держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихоокеанського регіону Деніела Крітенбрінка та очільника в’єтнамського МЗС Буй Тхань Сона.

Як наголошується у заяві уряду азійської країни, Штати підтверджують свою прихильність підтримці сильного та успішного В’єтнаму.

Також повідомляється, що американський представник заявив, що Вашингтон вітає все більш важливу роль Ханою на багатосторонніх та регіональних форумах.

Своєю чергою, Буй Тхань Сон наголосив, що Сполучені Штати завжди були для його країни «стратегічно важливим партнером». Міністр також додав, що В’єтнам готовий працювати разом для просування всеосяжного стратегічного партнерства між країнами.

Нагадаємо, 18 червня російський диктатор Володимир Путін вирушив у своє азійське турне. 19 червня він відвідав Північну Корею. У Пхеньяні очільник Кремлі та керівник КНДР Кім Чен Ин підписали угоду про партнерство між країнами. Домовленість, зокрема, передбачає, надання військової допомоги тій державі, яка зазнала нападу третьої сторони.

20 червня Путін вирушив до В’єтнаму. Тут він зустрівся з президентом країни То Ламом та низкою високопосадовців.

Як відзначає видання, поїздка очільника Кремля до Ханою викликала критику з боку Сполучених Штатів.

За інформацією CNN, у Білому домі розчаровані, що в’єтнамський уряд одночасно співпрацює як з Вашингтоном, так і з Москвою. Ханой відмовляється стати на чиюсь сторону на тлі того, що Захід вважає російського диктатора вигнанцем. Путін, своєю чергою, звинувачує США та їх союзників в тому, що «підтримуючи київський режим, вони ведуть війну проти РФ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *