Залужний розповів про проблеми оборонної промисловості України

Валерій Залужний. Фото: mil.in.ua

У своїй новій колонці для CNN головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний висловився про проблеми, які стримують розвиток оборонної промисловості в Україні. Він особливо відзначив часткову монополію та недоліки законодавства.

Залужний зазначив, що Україна стикається з викликом забезпечити свою армію. Оскільки партнери країни мають обмежені запаси ракет, ППО та артилерійських боєприпасів через високу інтенсивність бойових дій в регіоні та світовий кризу паливних зарядів. Це також впливає на формування стратегій в ситуації геополітичної нестабільності.

За словами головнокомандувача, Росія може взяти до уваги, що події на Близькому Сході відволікають міжнародну спільноту від війни в Україні та спробувати розгорнути конфлікти в інших регіонах.

Недостатність міжнародних санкцій створює небезпеку, що Росія, знаючи про слабкі пункти регулювання, спільно з іншими країнами може використовувати свій військово-промисловий комплекс для ведення війни на виснаження.

Залужний підкреслив, що Україна зіткнулася з обмеженнями, які випливають з недосконалості нормативно-правової бази та часткової монополізації оборонної промисловості. Це, на його думку, призводить до проблем у виробництві. Зокрема, у виробництві боєприпасів, що ще більше збільшує залежність України від союзників у питаннях постачання.

При цьому Залужний закликав до визнання переваги противника в мобілізації людських ресурсів. Також підкреслив необхідність зосередження зусиль на створенні нової державної системи технологічного переозброєння. На його думку, це стане ключовим етапом в протидії російській агресії.

Генерал відзначив, що перед Збройними силами стоїть важливе завдання – піднятися на новий рівень ефективності в умовах війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *