Данія виділить $21 млн для підтримки вступу України та Молдови до ЄС

Данія зобов’язалася профінансувати різні заходи, які спростять та прискорять шлях України та Молдови до ЄС. На ці цілі буде спрямовано 150 млн данських крон, понад 21 млн доларів, повідомили у МЗС скандинавської країни.

Згідно з повідомленням, транші, розмір яких не називається, виділятимуть до 2030 року.

Гроші спрямовуються на створення адміністративних структур та законодавства, необхідних для підтримки України та Молдови на шляху до вступу в ЄС. За ці кошти також фінансуватимуть навчальні візити та громадянську освіту.

Повідомляється, що вказані гроші будуть закріплені за інструментом в рамках Данської програми сусідства. Завданням цієї платформи є підтримка реформ у країнах Східного сусідства, що має важливе значення для їхнього зближення з Євросоюзом.

Копенгаген вважає важливим розширення ЄС, тому виділяє кошти на ці цілі, пояснив глава данського МЗС Ларс Льокке Расмуссен. За словами міністра, успішне розширення євроблоку має вирішальне значення для стабільності Європи. Безпека на континенті зміцнюється, коли держави-сусіди євроблоку тягнуться до можливостей миру, стабільності та процвітання, які представляє ЄС.

Відзначимо, що Данія наголосила про виділення коштів 25 червня, коли почалися офіційні переговори країн Євросоюзу про вступ України та Молдову до блоку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *