Орбан їде до Києва з несподіваним візитом, – ЗМІ

У вівторок, 2 липня, прем’єр Угорщини Віктор Орбан приїде до Києва і зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, повідомляють Financial Times та The Guardian із посиланням на джерела.

Відзначається, що з початку широкомасштабної війни це перший візит до України політика, відомого своїми проросійськими та євроскептичними поглядами. Натомість з очільником Кремля Володимиром Путіним очільник угорського уряду протягом майже двох з половиною років спілкувався доволі охоче. Зокрема, Віктор Орбан привітав російського диктатора з п’ятим терміном правління.

Як пише The Guardian з посиланням на джерело у Києві, візит прем’єра відбудеться «за умови, що не станеться чогось в останній момент».

Співрозмовники журналістів стверджують, що зустріч Віктора Орбана та Володимира Зеленського в українській столиці погодили після переговорів на саміті у Брюсселі. Повідомляється, що на форумі сторони дійшли згоди у питанні угорців, які живуть в Закарпатській області.

Планується, що після зустрічі український та угорський лідери проведуть сумісну пресконференцію.

Відзначимо, що Віктор Орбан здійснить візит до Києва на другий день після того, як Угорщина почала головування в Раді ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *