До Києва прибув голова дипломатії ЄС

Жозеп Боррель. Фото: пост у мережі Х

З робочим візитом до Києва приїхав Жозеп Боррель, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки. Про це він написав у мережі Х.

Головний дипломат ЄС приїхав до столиці України вже вчетверте від початку повномасштабної війни з Росією. Метою свого візиту окреслив розмову про різнобічну підтримку України, а також реформування українського законодавства на шляху до вступу в ЄС.

«Я приїхав, щоб обговорити з нашими українськими друзями незмінну підтримку України з боку Євросоюзу – у військовій та фінансовій сферах у ключі нового механізму, а також щодо шляху реформ в ЄС“, – написав Боррель.

За інформацією зовнішньополітичної служби Євросоюзу, Жозеп Боррель перебуватиме в Україні два дні, протягом 6 та 7 лютого. За цей час заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем’єром Денисом Шмигалем та міністром оборони Рустемом Умєровим. Також дипломат збирається виступити перед депутатами у Верховній Раді. Пізніше голову запросили на Консультативну місію ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

До слова, свій приїзд Жозеп Боррель підтвердив 5 лютого під час перебування у Варшаві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *