Столтенберг: Росія веде гібридну кампанію, щоб залякати членів НАТО

У НАТО встановили, що Росія здійснює масштабну скоординовану гібридну кампанію, цілями якої одночасно є низка членів блоку. Ці атаки організовані спецслужбами РФ, сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції перед початком засідання Ради Україна – НАТО, повідомляє Суспільне.

За словами посадовця, розгортаючи свою кампанію, росіяни застосовують різні інструменти. Серед них – саботаж, кібератаки, підпали, різні види ворожих дій проти членів НАТО.

«І ці дії не є стандартними — подекуди вони є частиною постійної кампанії, яка триває в Росії», — розповів Єнс Столтенберг.

Він пояснив, що метою кампанії є залякування союзників, щоб вони припинили надавати підтримку Україні.

Посадовець відзначив, що операція російських спецслужб є масштабною і добре скоординованою, вона охоплює різні частини Альянсу.

Проте, як переконує Столтенберг, кампанія не досягла своєї мети – залякати союзників не вдалося.

«Ми бачимо, що РФ намагається залякати нас, щоб ми не надавали підтримку, але ми бачимо, що це має протилежний ефект», – сказав генсек НАТО.

Відзначимо, 11 липня телеканал CNN повідомив, що спецслужби Росії готували вбивство Арміна Паппергера, глави корпорації Rheinmetall. Ця компанія спеціалізується на виготовленні зброї й активно забезпечує ЗСУ своєю продукцією.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *