Джонсон: Путін би не розпочав війну, якби президентом був Трамп

Фото: Борис Джонсон

Російський диктатор Володимир Путін не наважився б на вторгнення в Україну, якби президентом США був Дональд Трамп. Таку думку висловив колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтерв’ю для The Telegraph.

Він підкреслив, що “непередбачуваність Трампа” могла б стати достатнім стримуючим фактором для Путіна, щоб не ризикувати початком війни проти суверенної держави.

Джонсон зауважив, що для Кремля існувала реальна загроза того, що Трамп міг би розцінити напад на європейську країну як виклик для США та світового порядку.

Він також згадав, що за часів Трампа було видворено 60 російських шпигунів. Трамп був жорсткішим щодо Сирії та Іранської революційної гвардії. Також він надав Україні ракетний комплекс Javelin.

Борис Джонсон додав, що Україна не повинна побоюватися можливого нового президентства Трампа. Оскільки боротьба українців – це питання існування свободи та демократії в Європі. За його словами, якщо Україна програє, це стане величезною катастрофою.

“І Трамп це розуміє. Я не думаю, що він захоче увійти в історію як хлопець, який розпочав свій другий президентський термін не тим, що зробив Америку великою, а тим, що знову зробив Радянський Союз великим”, – підсумував Джонсон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *