Шмигаль сказав, скільки Україні вже коштувала війна

Фото: AP Photo

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що збитки, завдані війною Україні, вже досягли 640 мільярдів євро. Про це він сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо в рамках свого візиту до Гельсінкі, повідомляє фінське видання “YLE”.

Фінський прем’єр підтвердив, що його країна готує нові пакети допомоги Україні. Зокрема 11 комплектів допомоги для підготовки до зими, які включають генератори та інше необхідне обладнання. Орпо підкреслив, що у наданні допомоги активно бере участь приватний сектор.

Шмигаль також оголосив про підписання угоди між Україною та Фінляндією щодо співпраці в галузі охорони здоров’я. Він підкреслив, що плани миру та перемоги тісно пов’язані і мають спільну мету — забезпечити безпечне майбутнє для України.

Прем’єр висловив подяку Фінляндії за підтримку України в євроатлантичній інтеграції, втіленні Української мирної ініціативи, а також за військову та соціальну допомогу.

Під час візиту українська делегація також планує зустрітися з президентом Александром Стуббом, спікером парламенту Юссі Галла-аго. Також заплановано обговорити відновлення України з бізнес-лідерами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *