Рада викликає голову СБУ для доповіді про стеження за журналістами

Василь Малюк. Фото: facebook

Депутати підтримали пропозицію про виклик голови СБУ Василя Малюка для доповіді про ситуацію з стеженням за редакцією Bihus.info. Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Вчора, 5 лютого, журналісти Bihus.info опублікували розслідування, де запевнили, що прослуховування за ними організував підрозділ СБУ. Сьогодні ж Ярослав Юрчишин голова комітету з питань свободи слова та депутат Ярослав Железняк подали прохання про виклик Василя Малюка для доповіді. У своєму телеграмі Железняк зазначив, що «за» проголосувало 159 нардепів.

Своєю чергою генерал-лейтенант Малюк зазначив, що СБУ багато працює над знищенням росіян, викритті корупційних схем та проведенні унікальних спецоперацій, адже метою спецслужби залишається якнайскоріша перемога України. Він заявив, що дії співробітників щодо журналістів неприйнятні і вже призвели до низки кадрових рішень. Серед них – пропозиція щодо звільнення керівника Департаменту захисту національної державності, яку вже підписав президент Зеленський.

Також голова СБУ наголосив, що за незаконними діями буде покарання і він зробить все можливе для вільної роботи ЗМІ в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *