Розмовляти з Кремлем не в наших інтересах, – глава МЗС Франції

Французька влада, яка стикнулася з брехнею з боку російських високопосадовців, вимушена припинити будь-які дискусії з Москвою. Про це сказав глава МЗС Франції Стефан Сежурне в інтерв’ю France 24 і RFI.

«Наразі не в наших інтересах проводити дискусії з російськими офіційними особами, тому що заяви та зведення від них є брехнею», — завив Стефан Сежурне.

Він не виключає, що в майбутньому діалог між Францією та Росією може бути відновлено. Але для цього необхідно встановити довіру.

Міністр також додав, що шлях до відновлення відносин багато в чому залежить від військової ситуації в Україні.

Що передувало оголошенню бойкоту

Коментар Сежурне пролунав після того, як росіяни перекрутили зміст телефонної розмови між французьким міністром оборони Себастьяном Лекорню та його російським колегою Сергієм Шойгу. Очільники оборонних відомств двох країн вперше поспілкувалися після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну 3 квітня 2024 року.

За інформацією французької сторони, Лекорню засудив теракт у підмосковному «Крокус сіті» і висловив співчуття родинам загиблих. Він додав, що у Франції немає інформації про те, що до теракту начебто причетна Україна, як на тому наполягають у РФ.

Як повідомили у російському Міноборони, Сергій Шойгу наполягав на «українському сліді» в теракті. Він також натякнув на можливу причетність заходу до цієї трагедії, стверджуючи, що «Київський режим нічого не робить без схвалення західних кураторі».

Нагадаємо, ввечері в п’ятницю, 22 березня група чоловіків в камуфляжі відкрила вогонь з автоматів по глядачах, що зібралися на концерт групи «Пікнік» в «Крокус сіті» в підмосковному місті Красногорськ. Внаслідок атаки загинуло 144 людини.

Того ж дня російські силовики затримали чотирьох підозрюваних у стрілянині. Всі затримані – громадяни Таджикистану у віці від 19 до 32 років.

Відповідальність за цю атаку взяла на себе «Ісламська держава».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *