Депутати підтримали законопроєкт про мобілізацію у першому читанні

Результати голосування. Фото: Ярослав Железняк

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Про це повідомляє депутат Ярослав Железняк у своє телеграм-каналі.

Попередньо Комітет ВРУ з питань оборони рекомендував прийняти у першому читанні законопроект №10449, що означає відхилити всі альтернативні. Рішення підтримали 12 нардепів, а 5 – утрималися.

Урядовий проєкт закону №10449 про посилення мобілізації підтримали 243 депутати, «проти» виступили 12. Його прийняли без пропозицій Комітету. Наразі відводиться 14 днів на затвердження правок і планується друге читання.

За словами нардепа, остаточне схвалення відбудеться в останній тиждень лютого, орієнтовно 22-24 числа. Підписаний буде на початку березня, а почне діяти вже за місяць, у квітні.

Нагадаємо, що оновлений закон про мобілізацію, представлений Міноборони 30 січня, викликав чимало суперечок. Зокрема уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявляв про багато зауважень до проєкту, які він описав на 9 сторінок. Проте згодом закликав усіх ухвалити документ у першому читанні й поправити до наступного голосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *