В Україні готовий аналог російського дрону-камікадзе

Михайло Федоров. Фото: фейсбук

Очільник Мінцифри Михайло Федоров заявив, що компанія в Україні розробила аналог російському дрону-камікадзе «Ланцет». Про це він говорить в трансляції на YouTube каналі Forbes.

Міністр цифрової трансформації повідомляє, що наразі вже є тестові запуски бойового дрона, який розробила українська компанія. Федоров каже, що наразі важко сказати конкретні дати використання літального апарату, проте невдовзі Росія це відчує. Потрібно близько двох місяців і російські пабліки писатимуть про палаючі танки.

Для того, щоб розвинути ринок таких дронів-камікадзе знадобиться близько пів року. Наразі тривають обговорення та вибудовуються домовленості. Федоров додає, що зараз на радарах є кілька компаній і триває активне тестування їхніх продуктів. Тож вже найближчими тижнями вирішиться доля контрактів на виробництво дронів типу “Ланцет”.

Нагадаємо, що раніше вже лунали заяви про виробництво Україною БПЛА. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомляв, що наразі налагоджено серійне виготовлення «українських шахедів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *