Байден обурений блокуванням законопроєкту про допомогу Україні

Джо Байден, президент США, жорстко осудив своїх опонентів з республіканської партії в Конгресі за те, що вони не дали зеленого світла двосторонньому плану щодо кордону та пакету допомоги іншим країнам, у тому числі Україні. Про це пише CNN.

7 лютого американський Сенат не підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і захист кордонів з Мексикою. Документ передбачає виділення додаткового фінансування у розмірі 106 млрд доларів. Із них 61 млрд доларів має піти на військову допомогу Україні.

Для позитивного вирішення питання на користь законопроєкту мали висловитися 60 сенаторів зі 100. У підсумку “за” проголосували 49 членів Сенату, “проти” – 50.
Як пише CNN, Джо Байден так прокоментував результати голосування:

“Ніколи не думав, що побачу щось подібне до того, що ми бачимо зараз”.

Відповідальність за провал голосування у Сенаті американський лідер переклав на свого суперника, колишнього президента Трампа. За словами Байдена, республіканці зірвали пакет, бо Дональд Трамп залякував їх телефонними дзвінками, щоб вони не голосували за пакет, який передбачав допомогу Україні та Ізраїлю.

Як повідомила пані посол у США Оксана Маркарова, зарано вважати це питання закритим, оскільки Сенат підтримав процедурне аналогічне українському “поверненню на голосування”. Тобто американські законодавці повторно розглянуть допомогу Україні без міграційної реформи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *