Давид Арахамія: законопроєкт про мобілізацію потрібно правити

Давид Арахамія. Фото: Слуга народу

Давид Арахамія, який очолює фракцію «Слуга народу», заявив, що законопроєкт про мобілізацію має деякі неприйнятні норми, зокрема пункт про блокування рахунків ухилянтів. Про це він пише в своєму телеграмі.

У середу, 7 лютого, депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт №10449 про посилену мобілізацію. Відтепер є близько двох тижнів на регулювання деяких суперечливих норм, після відбудеться друге голосування, орієнтовно – в кінці лютого.

Нардеп заявив, що усі депутати мають питання до нового проєкту закону, зокрема він виокремив декілька пунктів. За його словами, у межах чинного законодавства залишать питання про людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає. Також Давид Арахамія зазначив, що планується перегляд норми про аспірантів. Остаточного рішення ще немає, проте шукатимуть компроміс. Парламентарі вважають неприйнятною нормою блокування особистих рахунків громадян, які ухилилися від служби.

Голова фракції каже, що ці норми вже опрацьовують, зокрема й думають на іншими тезами проєкту, адже хочуть збалансувати інтереси військового командування, цивільного населення та бізнесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *