Блокування допомоги Україні: Пентагон очікує більше провокацій від КНР

Представниця Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що США мають бути готовими до наслідків, які слідують за ненаданням допомоги Україні. Серед можливих ризиків вона назвала посилення провокації з боку Китаю, повідомили в оборонному відомстві США.

За словами Сабріни Сінгх, Путін, який узурпував владу в Росії, не має меж у своїх амбіціях і прагне підпорядкувати собі сусідні країни, включаючи члени НАТО. Прямий військовий конфлікт з Росією, на думку Сабріни Сінгх, почнеться, якщо російський диктатор нападе на члена Північноатлантичного альянсу.

Представниця Пентагону також зазначила, що Китай уважно спостерігає за тим, як США реагують на військову загрозу, яку створила Росія для України. Вона підкреслила: якщо США покажуть слабкість – Китай «не зволікатиме з проведенням нових провокаційних акцій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні».

Сенат США п’ятий місяць не може підтримати пропозицію президента Джо Байдена про додаткове фінансування у розмірі 106 млрд доларів. Із них 61 млрд доларів має піти на військову допомогу Україні.

7 лютого цей законопроєкт не отримав необхідної кількості голосів. Обурений у провалі голосування ініціатор проєкту Джо Байден звинуватив свого опонента лідера Дональда Трампа у блокуванні допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *