Допомога потрібна вчора: посол України розповіла про дефіцит у ЗСУ

Українцям вкрай необхідна допомога від американців, бо зараз, коли підтримка від США вже п’ятий місяць стоїть на паузі, Україна стикається з критичною нестачею ракет. Про це розповіла пані посол України в США Оксана Маркарова, повідомляє Bloomberg.

«Ми потребували цієї підтримки ще вчора», – сказала Оксана Маркарова.

За її словами, в Україні достатньо людей, готових боротися за свою країну, проте «не вистачає техніки, зокрема ракет і протиракет».

Пані посол з оптимізмом сприйняла зусилля американських сенаторів, яким частково вдалося розблокувати пакет допомоги Україні в розмірі 60 млрд доларів. Проте доля президентського запиту досі залишається неясною.

Як пише Bloomberg, підтримка США у фінансуванні України зменшилася, оскільки конфлікт триває вже третій рік, а адміністрація Байдена стикається з нагальними проблемами безпеки в інших регіонах, в тому числі на Близькому Сході після початку війни між Ізраїлем і ХАМАСом.

Раніше видання The Washington Post повідомляло, що кількість піхотних підрозділів ЗСУ, що воюють на передовій, значно нижча за необхідну. Українські бійці дуже виснажені.

Сенат США 8 лютого після провального голосування напередодні ухвалив процедурне рішення, яке не дозволяє остаточно поховати закон про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *