Варто готуватися до десятилітнього протистояння з РФ, – Столтенберг

Єнс Столтенберг. Фото: REUTERS

Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, заявив, що побоюється протистояння з Росією, яке триватиме десятиліття, тому закликає до швидшої підготовки. Про це пише видання n-tv.

За його словами, НАТО не хоче війни з Росією, проте він боїться вторгнення РФ на території країн-членів Альянсу у разі перемоги Путіна у війні з Україною.

“Якщо Путін переможе в Україні, немає гарантій, що російська агресія не пошириться на інші країни”, – наголосив він.

Генсек НАТО вкотре зауважив потребу підготовки до тривалого протистояння, оскільки Росія спрямовує все для підготовки економіки до війни, те ж мають робити країни-члени. Він запевнив, що варто переходити до швидкого виробництва боєприпасів, нарощення оборонної промисловості та розвиток військового потенціалу. Це не лише поповнить запаси, а й збільшить постачання до України.

Також Столтенберг закликав допомогати Україні, адже це найкращий захист зараз. Він розраховує на об’єднання союзників та виконання усіх зобов’язань. Військова підтримка надає можливість українцям стримувати ворога, тому він сподівається до підтримку сенаторів США законопроєкту щодо нацбезпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *