Орбан хоче перетворити Україну на буфер між Росією та Заходом

Росія ніколи не погодиться з новим учасником НАТО і ЄС на своїх кордонах, тому не припинить атакувати Україну. Щоб завершити бойові дії, Україну необхідно перетворити на буферну зону. Про це в рамках проєкту газети Die Presse “European Voices” заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, спілкуючись з колишнім канцлером Австрії Вольфгангом Шюсселем.

Очільник угорського уряду відкинув пропозицію Вольфганга Шюсселя про те, що Україну якнайшвидше необхідно прийняти до НАТО і ЄС.

Віктор Орбан сказав, що «Україна знаходиться на карті там, де вона є». З огляду на географічне становище країни, між РФ та країнами Європи, найліпший варіант для України – стати буферною зоною між ними «з гарантіями безпеки». Хто і в який спосіб надаватиме Україні гарантії, Віктор Орбан не уточнив. І попередив, що не погодившись на такий план, Україна втратить свої землі.

«Росіяни знищуватимуть Україну знову і знову, і знову, і знову. Росія ніколи не прийме на своєму порозі такого члена ЄС і НАТО, як Україна. Ніколи», – сказав угорський політик.

Він впевнений, що Україна б’ється лише за себе, і «не дає нам, європейцям, жодної додаткової гарантії безпеки», оскільки більшість країн ЄС знаходяться під парасолькою НАТО. Країнам Північноатлантичного альянсу, за словами Орбана, агресія РФ не загрожує, бо НАТО потужніше за Росію.

Він додав, що європейці вже «втомилися від того, що їхні уряди безперервно фінансують Україну» і тому «ми не маємо права виділяти Україні гроші, які б допомогли їй перемогти на війні».

Раніше шведський прем’єр-міністр Ульф Крістерссон заявив, що не обговорюватиме вступ до НАТО з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Дональд Трамп, екс-президент США, який мріє про другий термін на посаді, заявив, що «підтримуватиме» Росію в атаках на будь-якого з союзників США в НАТО, якщо вони, на його погляд, не дотрималися своїх фінансових зобов’язань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *