Столтенберг відповів Трампу відносно нападу Росії на НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що на будь-яку агресію Альянс дасть потужну відповідь. Так генсек відреагував на заяву експрезидента США Дональда Трампа про його заохочування напасти на країн-учасниць НАТО, що не виконують свої фінансові зобов’язання, повідомляє Wall Street Journal.

“НАТО залишається готовою і здатною захистити усіх членів Альянсу”, – йдеться в заяві Єнса Столтенберга.

За його словами, солдати НАТО наражаються на підвищений ризик через будь-які припущення про те, що члени Альянсу не будуть захищати один одного. Оскільки такі заяви «підривають усю нашу безпеку, в тому числі і безпеку США».

Дональд Трамп про напад на країну НАТО

10 лютого під час свого передвиборчого турне на зустрічі у Південній Кароліні Дональд Трамп зробив скандальну заяву про те, що буде підбурювати Росію до агресії проти країн Альянсу, які не вносять достатній внесок у бюджет НАТО.

Республіканець розповів, що так він відповів очільнику однієї з держав, який спитав, чи може він розраховувати на захист США, якщо армія РФ вторгнеться до його країни.

“Ні, я б вас не захищав», – сказав Дональд Трамп.

І додав, що, заохочував би агресора робити все, що йому заманеться, бо кожен повинен сплачувати внески.

У Білому домі цю заяву назвали жахливою та безпідставною, яка несе загрозу і глобальній стабільності, і американським національним інтересам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *