Словаччина підтримає виділення Україні 50 млрд євро від ЄС

Роберт Фіцо і Денис Шмигаль. Фото: Кабінет Міністрів України

24 січня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зустрівся з очільником українського уряду Денисом Шмигалем. Прем’єри країн досягли домовленостей та підписали угоду про співпрацю. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України

Після скандальних заяв, котрі напередодні поїздки дав словацький прем’єр, він несподівано змінив риторику у бік України. Глави двох урядів досягли низки спільних угод, зокрема Словаччина підтримає фінансування програми Ukraine Facility. Протягом 4 років Євросоюз виділить Києву 38 млрд євро на бюджетну підтримку. Ще 8 млрд євро підуть на інвестиційні цілі.

Крім того, Роберт Фіцо наголосив, що Братислава підтримає “формулу миру” Володимира Зеленського, буде брати участь у розмінуванні України, а представники словацького бізнесу сприятимуть відновленню України.

Відомо, що Словаччина передасть Україні дві машини для розмінування Bozena-4. Їх використають на деокупованій частині Херсонщини. Також повідомляється, що Братислава працюватиме над постачанням техніки для зведення оборонних рубежів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *