Ізраїль надав інформацію про працівників ООН, які працювали на ХАМАС

Бойовики ХАМАС. Фото: news.israelinfo.co.il

Нещодавно з’явилася інформація про те, що досьє розвідки Ізраїлю містить звинувачення в адресу деяких працівників Близькосхідного агентства ООН (БАПОР) у викраденнях і вбивствах під час рейду, що відбувся 7 жовтня. Про це пише Reuters.

Документ заявляє, що близько 190 працівників БАПОР, включаючи вчителів, виявилися бойовиками ХАМАСу або Ісламського джихаду. Також він надає конкретні імена та фотографії 11 з них.

Один із співробітників, згідно з досьє, є шкільним вчителем, який взяв участь у викраденні жінки разом із своїм сином під час нападу бойовиків ХАМАСу на територію Ізраїлю. Інший працівник звинувачується у вивозі трупа вбитого ізраїльського солдата до сектору Гази, координуючи рух пікапів, які використовували терористи, і постачанні зброї. Третій співробітник причетний до розбійницької атаки в ізраїльському прикордонному селі Беері, де десятки мешканців були вбиті.
Четвертий ізраїльський агент обвинувачується у співучасті в нападі на Рейм – військову базу, що потрапила під контроль бойовиків.

Розвідувальне досьє було направлене до Сполучених Штатів Америки, які в п’ятницю призупинили фінансування БАПОР. Звільнення кількох працівників БАПОР ООН також стало результатом їхньої ймовірної участі в атаці ХАМАС 7 жовтня.

Деякі країни, такі як США, Канада, Австралія, Британія, Італія, Німеччина, Нідерланди та Швейцарія, відмовились від фінансування агентства внаслідок цих обвинувачень. Палестинці відкидають звинувачення, вважаючи їх фальсифікацією з метою зіпсувати репутацію БАПОР і викликати міжнародний скандал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *