У Конгресі назвали умову, за якої армія США вступить у війну в Україні

Підтримка України з боку США є запобіжником для поширення розв’язаної Росією війни на інші країни. Якщо Україна не втримається, то американським військовим доведеться брати участь у відбитті збройної агресії РФ проти країн НАТО. Про це сказав лідер демократів у Палаті представників США Хакім Джеффріс в інтерв’ю CBS News.

Американський політик вважає стратегічним успіхом здатність ЗСУ понад два роки стримувати російські війська. На переконання Хакіма Джеффріса, США не можуть дозволити Україні впасти. Бо якщо ЗСУ зазнають поразки, то зросте ризик, що «Америці доведеться втрутитися в конфлікт». Не тільки фінансово, а з допомогою американських військових. Оскільки Володимир Путін, якій мріє відновити СРСР, не збирається зупинятися.

Лідер демократів нагадав, що російський диктатор не зупинився після вторгнення в Грузії. За декілька років Путін захопив український Крим. Якщо Україна не вистоїть, то надалі володар Кремля загрожуватиме союзникам по НАТО.

Хакім Джеффріс не погодився з думкою з думкою сенатора-республіканця Джей Д. Венса, який стверджує, що в Україні недостатньо військових потужностей та людських ресурсів для перемоги. І підтримка з боку США не здатна це змінити.

Лідер демократів впевнений, що такі тези сприяють кремлівській пропаганді. В реальності українські військові вже понад два роки відбивають російську агресію. Політик підкреслив, що в «момент Черчилля або Чемберлена» США важливо надавати допомогу Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *