Війна в Україні: диктатор КНДР заявив про повну підтримку агресії

Стратегічною ціллю Північної Кореї у світі, в якому все стрімко змінюється та ускладнюється, є зміцнення відносин з Росією та її керівництвом. Про це заявив очільник КНДР Кім Чен Ин 19 червня на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, який прибув до Пхеньяну з офіційним візитом, повідомляє Reuters.

На переконання північнокорейського диктатора, у відносинах двох країн наступає період «нового високого процвітання».

Стосовно війни в Україні, Кім Чен Ин, наголосив, що РФ наразі проводить спеціальну воєнну операцію «для захисту суверенітету, безпекових інтересів, а також територіальної цілісності». Диктатор додав, що його країна «висловлює повну підтримку та солідарність російському уряду, армії та народу у проведенні СВО».

Як повідомляють пропагандистські ЗМІ, Володимир Путін, своєю чергою, схвально відгукнувся про зусилля Північної Кореї у підтримці політики Кремля.

«Росія цінує послідовну і незмінну підтримку з боку КНДР російської політики, зокрема й на українському напрямку», – сказав російський диктатор.

Як наголошує Reuters, це перша поїздка Путіна до Північної Кореї з 2000 року. Видання відзначає що кремлівському узурпатору влаштували розкішний прийом. Під час візиту очільники РФ та КНДР підписали договір про «всеосяжне стратегічне партнерство» між двома країнами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *