Макрон назвав умову для запрошення Путіна у саміті G20, – ЗМІ

Саміт Великої двадцятки, що має відбутися в листопаді цього року в Бразилії, може відбутися за участі російського президента Володимира Путіна. Про це заявив президент Емманюель Макрон під час свого візиту до Бразилії, повідомляє RFI.

За словами французького президента, якщо присутність Путіна може бути «корисною», то Кремль має отримати запрошення на саміт. Проте зустрічі не можна допустити, «якщо вона, без сумніву, створить розкол», додав Емманюель Макрон.

Він впевнений, що рішення про участь Володимира Путіна в саміті мають підтримати 19 учасників клубу. Це, за словами Макрона, є сенсом клубу і роботою бразильської дипломатії.

Раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва висловлював готовність запросити Путіна на цьогорічний саміт Великої двадцятки. Водночас бразильський лідер зазначив, що гість із РФ мусить зважити наслідки свого візиту.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін є підслідним Міжнародного кримінального суду. Очільника Кремля підозрюють у незаконній депортації українських дітей. У березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна.

Якщо російський диктатор приїде до країни, яка ратифікувала Римський статут, то влада цієї держави має заарештувати його і передати суду в Гаазі.

Уникаючи можливості бути притягнутим до відповідальності Володимир Путін не поїхав на саміт G20, який відбувся минулого року в Індії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *